Spanyolország - La Primitiva lottó
Főnyeremény
()
Következő zárás


Következő zárás

A szelvény feladásáig rendelkezésedre álló időt látod, amennyiben a közzétett főnyereményért kívánsz játszani. Ez nem a lottóhúzás időpontja, hiszen a megrendelt szelvényt még meg kell vásárolnunk, így a lottóhúzásra az már a birtokodban van! A tényleges lottóhúzás néhány órával a zárási határidő után van.
Játék ára4 tipposzlop ára: € 10.00
Játék típus6/49
Nyerési esély1:13,983,816


Nyerési esély

Csak a főnyeremény megnyerésének esélye van megadva, a kisebb nyerőosztályoké nem. Az 1:xx jelölés azt jelenti, hogy "xx" db különböző szelvény kitöltése szükséges, hogy a nyerési esély 100% legyen. Természetesen a főnyeremény már néhány tipposzloppal is megnyerhető, mint ahogyan gyakran meg is nyerik!
Népszerűség71%
0 millió Ft

Lottózni a "Játék" gomb megnyomásával tudsz! Ha segítségre van szükséged, katt a "Használati útmutató" linkre!

A spanyol La Primitiva lottó bemutatása

A La Primitiva lottó Spanyolország legnépszerűbb lottója, amely vonzó nyereményeket kínál remek nyerési esélyek mellett. Ehhez tudni kell, hogy több spanyol lottó is van: a BonoLoto lottó, az El Gordo lottó és a La Primitiva lottó.

A spanyol La Primitiva szabályai

A játékban hat számot húznak egy urnából, amelyben 1-49 közötti golyók vannak. Telitalálathoz a kihúzott hat számnak meg kell egyeznie a tippként megadott hat számmal. A sorsolásnál kihúznak egy hetedik számot is, amely pótszámként funkcionál és lehetővé teszi az 5+1-es nyerőosztályt. Amennyiben ugyanis valaki csak öt számot találna el, akkor még a pótszámmal van lehetősége az 5+1-es nyereményre, amely általában többtízezer €.

2012 novemberében bevezettek egy nyolcadik számot, amit Reintegro-nak neveztek el. Ezzel létrejött egy 6+R nyerőosztály is, ami akkor áll elő, amikor a játékos eltalálja mind a hat számot és a Reintegro számot is. Az oldalunkon közzétett játék főnyeremény minden esetben a 6+R telitalálatra vonatkozik. A Reintegro szám 1 és 9 között van és bejelölni nem kell, mivel a szelvény megvásárlásakor automatikusan kiválasztja nekünk a rendszer ezt az 1 és 9 közötti számot.

Sorsolás

A spanyol La Primitiva lottó sorsolására hetente két alkalommal kerül sor: kedden és szombaton 21:30-kor. A húzás után egy órával tesszük közzé a számokat és az egyes nyerőosztályok nyereményeit.

Játék lehetőségek

A La Primitiva lottót nálunk a következő módokon lehet megjátszani:

  • 4 tipposzlop
  • 8 tipposzlop
  • 8 szám teljes kombinációja (28 tipposzlop)
  • 9 szám teljes kombinációja (84 tipposzlop)
  • 10 szám teljes kombinációja (210 tipposzlop)
  • 11 szám teljes kombinációja (462 tipposzlop

Nyerőosztályok a La Primitiva lottón

A 6+R (telitalálat) nyerőosztály mellett a La Primitiva további öt másodlagos nyerőosztályt kínál: 6 szám, 5+1 szám, 5 szám, 4 szám és 3 szám. A minimum tehát a három találat, amire már fizet. A nyereményeket egy összegben fizetik ki a nyertesnek. 2013. január 1-től a spanyol kormány bevezetett egy speciális adót, amely a 2500 € feletti nyereményeket 20%-os adóval sújtja.

A Spanyol La Primitiva története

Ez a játék az egyik legrégebbi a világon. Az első sorsolást 1763. december 10-én tartották. Ekkor még 5/90 játék volt, hasonlóan a magyar ötöslottóhoz. Eredetileg egy királyi kezdeményezés volt, hogy a kincstár számára anyagi forrásokat hozzon létre. Ezután 100 év virágzás következett, majd a játék királyi parancsra szünetelt, de később, 1985 Augusztus 7-én az Organismo Nacional de Loterías y Apuestas del Estado (ONLAE) fennhatósága alatt ismét elindult és azóta töretlen népszerűségnek örvend.

Rekordok, érdekességek

2005 Októberében volt a modern La Primitiva 20 éves évfordulója, amely alkalomból egy speciális húzást tartottak. Egy 23 fős társaság, akik a Malaga busztársaság sofőrjei voltak, már húsz éve játszottak közösen ugyanazokkal a számokkal. Ezen a speciális, évfordulós húzáson nekik kedvezett a szerencse, így összesen kb. €25 milliót nyertek, amely így mindnyájukat eurómilliomossá tette!

Az eddigi legnagyobb nyeremény 2013. januárban volt: €32 milliót vitt haza a szerencsés nyertes. Az ezt megelőző rekord a 2007. árpilisi €26 millió volt.

További külföldi lottó játékok bemutatása

Az amerikai Mega Millions lottó bemutatása
Az amerikai Powerball lottó bemutatása
A spanyol La Primitiva lottó bemutatása